Dönüşüm Liderleri | Nursel Ölmez Ateş
Pandemi sonrasında yepyeni bir paradigma değişimine tanıklık ediyoruz. Her sektörden, her alandan organizasyon, değişen dünyaya uyum sağlayabilmek için kapsamlı bir dönüşüm yolculuğuna çıktı. HBR Türkiye olarak yepyeni bir röportaj serisi olan "Dönüşüm Liderleri" ile organizasyonları değişime iten faktörleri, değişen stratejileri, yeni iş modellerini ve dönüşüm uygulamalarını liderlerin kendisinden dinliyoruz. Dönüşüm Liderleri’nin bu bölümünde Borusan Holding İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş, Borusan’ın pandemiyle birlikte dönüşümü nasıl ele aldıklarını, nasıl yönettiklerini ve bu paradigma değişimine nasıl hazırlandıklarını bizler için anlattı.
Değişim ve dönüşümde vizyonlarını pusula olarak belirlediklerini söyleyen Nursel Ölmez Ateş, 2018 yılında Borusan İnsan Vizyonu’nu oluşturarak değer yaratan, hayata anlam katan, mutlu ve gücünü çalışanlarından alan bir organizasyon yaratma ve yaşatma hedefleri olduğunu bizlere aktarıyor. Yine 2018 yılında kendilerine yetenek yönetimi, Borusan liderlik modeli, kurum kültürü ve yeni düzen çalışma gibi dört odak alanı ve de dijitalleşme, iyi bir iç iletişim ve Borusan insan ekibinin yetkinliklerinin geliştirilmesi gibi üç kolaylaştırıcıdan oluşan bir dönüşüm planı hazırladıklarını belirtiyor. 2021 yılının son çeyreğinde bu dönüşüm planını tekrardan ele aldıklarını söyleyen Ateş, bu plana çalışan deneyimi adlı bir başlık daha ekleyerek dönüşüm yolculuklarına yeni şekliyle devam ettiklerini dile getiriyor. Öte yandan, Borusan Akademi’ye pandemi döneminde yeni yatırımlar yapılarak kapsayıcılığın artırıldığını, çalışanların dijital kanallar üzerinde daha fazla ulaşılabilir olmalarının sağlandığını ve öğrenme ortamının değiştirildiğini belirtti. Artık herkesin bireysel olarak kendi içindeki liderliği geliştirmesinin öneminin giderek arttığını ve özellikle de uzaktan çalışmayla birlikte bu gelişimin biraz daha zorlayıcı bir hal almaya başladığını biliyoruz. Bu kapsamda Borusan Liderlik Fakültesi’ndeki temel iki unsur olan liderlik modelinin ve kurum kültürünün birbirini beslediğini aktaran Ateş, önümüzdeki dönemde Liderlik Fakültesi’ni kurum kültürleri ile entegre ederek liderlik yaklaşımını uzaktan çalışılan ekiplerde dahil tüm çalışanlarına aşılamayı düşündüklerini vurguluyor. Ayrıca, Borusan olarak tam uzaktan çalışma, hibrit çalışma ve fiziki çalışma şeklinde üç farklı çalışma modeli tarif ettiklerini belirten Ateş, 2022 yılı itibariyle bu modellere geçiş yapacaklarını belirtiyor.
Pandemi sonrasında tüm organizasyonların ve iş hayatının büyük bir paradigma değişimi yaşadığı dönemlerde, Borusan Holding’in bu dönüşüm kapsamındaki fikirlerini dinledik. Yeni röportaj serimizle işletmelerin yaşadıkları değişim ve dönüşüm dünyalarına tanıklık etmeye devam edeceğiz!
- 23 Şubat 2022, Çarşamba
Son Eklenenler
Kitabın Ortası: Yaşlandığını Fark Etmeyen Bir Ülke Olarak Türkiye
- 28 Kasım 2024, Perşembe
Sistem Dönüşümü ve Etki | İnovatif Sistemlerin Ölçümü & Anatomisi
- 26 Nisan 2023, Çarşamba