İş Yaşamının Yeni Gerçekliği

Mayıs 2021

Daha fazla içerik için

Merhaba,

Çalışma hayatı son 10 yıldır radikal değişimlere sahne oluyordu. En azında bu tür değişimlere dair önemli eğilimlerin altı çiziliyor, beklentiler belirleniyordu. Sonra pandemi geldi ve beş yıllık gelişim süreci bir yıla sığdı. Öyle ki çalışma hayatındaki birçok gelişimin önünde engel olan alışkanlıklar ve genel kabuller değişti. İlk dönemde yaşanan travmatik durumların getirdiği mecburiyetler çalışma biçimlerinin sorgulanmasını zorunlu kıldı. Mecburi uzaktan çalışma zamanla yerini hibrit çalışmaya bırakmaya başladı.

Hibrit çalışma önümüzdeki döneme damga vuracak bir gelişme. Gerek verimlilik gerekse tasarruf anlamında her yerden çalışabilmenin avantajlarını yaşayarak gören şirketlerin bundan tamamen vazgeçmesi, her şeyi eskiye döndürmeleri kolay görünmüyor. Diğer yandan her şeyin uzaktan olduğu bir dünya da çok gerçekçi değil. İşte bu noktada hibrit yapı devreye giriyor. Ancak hibrit yapıyı kurgulamak kolay değil. Her şirketin, her sektörün kendine özgü dinamikleri var. Tam da bu nedenle bu sayımızın kapağını hibrit çalışmayı doğru kurgulamaya dair makalemize ayırdık. Çalışmanın ve iş hayatının yeni gerçekliğini doğru biçimde yönetmeye dair çok yararlı bir çerçeve içeren bu makaleyi keyifle okuyacağınıza eminiz.

Bir diğer derinlemesine çalışmamız da Çin üzerine. Kimisi için azılı bir düşman kimisi için vazgeçilmez bir iş ortağı olsa da Çin’in dünya ekonomisine damga vuran bir aktör olduğu bilinen bir gerçek. Peki, Çin’i ne kadar doğru anlıyoruz? Önyargılar ve klişeler ötesinde Çin’in ekonomik ve sosyolojik gerçeklerinin ne kadar farkındayız? Bu ayki Spotlight dosyamız ejderhanın inine giriyor ve bu sorulara yanıt arıyor.

Teknoloji vazgeçilmez konularımızdan. Bu sayıda da iki çok nitelikli makale ile teknoloji dünyasına ışık tutuyoruz. Yapay zeka konusunda artık ölçeklenme dönemine girdik. Ancak yapay zekayı ölçeklemek, kurumun bütününe yaymak bir kültür ve strateji dönüşümü gerektiriyor. Bu konudaki makalemizde çok net bir yol haritası bulacaksınız. Bunun yanı sıra dijital dönüşümde başarının sırrı olarak gördüğümüz bir diğer kavram olan dijital olgunluk konusuna ülkemizden getirilen bir çözümü özünde anlatan makalemiz de ilginizi çekecek.

Ve iki röportaj… Rekor zamanda aşı üreterek pandemi döneminin yıldızı olan Pfizer’in CEO’su ile bu süreci konuştuk. Vodafone Türkiye’nin yeni CEO’su Engin Aksoy ile de telekomünikasyon devinin yeni rotasını masaya yatırdık.

Bunlar ve daha birçok keyifli araştırma, makale ve çalışmayla şekillenen Mayıs sayımızı keyifle okuyacağınıza inanıyoruz.

Paylaş:

Bu içeriği beğendiyseniz daha fazlası için ücretsiz üye olun!

SEÇENEKLERİ GÖRÜNTÜLE

Sınırsız Erişime Sahip Olmanın Tam Zamanı

HBR Türkiye içeriğine bir yıl boyunca tüm platformlardan erişin!
ABONELİĞİMİ BAŞLAT

Tüm Arşive Gözatın

Paylaş