Öncelikle kendimi tanıtarak yazıma başlamak isterim, ben İstanbul Bilgi Üniversitesi mezunlarından Ege Alpaykut. 5 yıllık üniversite hayatım boyunca hem uluslararası ilişkiler hem de hukuk okudum.
Bir Gün CEO programına ilk çağrıldığımda, üniversitedeki çok kıymetli bir hocam tarafından önerildiğimi öğrendiğimde dünyalar benim olmuştu. Final günü olan 15 Nisan gününü, bu büyüleyici deneyimi herkesin yaşamasını isterdim. Her yaş grubundan ve her seviyeden insanın bu güzel Gala Gecesi’ni görüp, hayatında yaptığı ve odaklandığı şeyleri bir daha düşünmesini isterdim. Hayatta sonsuz olasılıkların var olabileceği gerçeğini bir maestrodan duymak geleceğe umutla bakmamızı ve dahası gelecekle ilgili bir fikriniz yokken aydınlanmamızı sağladı. Finalistler anons edildiğinde ise BSH Türkiye CEO’su Gökhan Sığın ile eşleştiğimi öğrendim. Çok sevindim, çünkü BSH’ın somut olarak yeniliklere çok açık bir firma olduğunun farkındaydım.
Bir Gün Ceo Programının, en önemli amaçlarından biri, her zaman arayış içinde olmayı teşvik etmekti. Program boyunca katıldığım atölyelerde herkesin sisteminin farklı çalıştığını, farklı yatkınlıklarının olduğunu keşfettim. Hepimizin farklı dünya görüşü, farklı hayalleri ve farklı bir gelecek tahayyülü vardı. Bunları öğrenmek, her atölye çalışmamızın sonunda yeni bir katkı sağlamak deneyimlerimizin üzerine bir tuğla daha ekliyor ve kendi binamızı sağlamlaştırıyordu. Bu yolda benim deneyimimden en önemli çıkarımım, iş dünyası değişse de teknoloji bu dünyanın tam ortasına da otursa; empatinin ve insan kavramının özünün, her geçen gün, değerini arttıracak olmasıdır.
Gökhan Bey ile geçirdiğim eşleşme günü ise inanılmazdı. Bu kadar genç, dinamik, yeniliklere açık, takım arkadaşlarıyla uyumlu ve her şeyi iş birliği içerisinde yapmayı seven bir CEO olduğunu görmek beni çok heyecanlandırdı. İlk durak olarak Ümraniye’deki genel merkeze uğramıştık, programımız hakkında bilgi sahibi olduktan sonra Kartal’a doğru yola çıkmıştık. Kartal’da; Fabrika Merkez Servis, Servis Bölge Müdürlüğü, Müşteri Deneyimi Yönetimi ve Müşteri İlişkileri Yönetimi bölümlerine ilişkin bilgi sahibi olarak, Call Center’da müşteri ile irtibat kurma deneyimini yaşadım. Günün en keyifli kısmı, Buyaka’daki Siemens ve Bosch Bayii’ye uğrayarak “Home Connect” cihazlarını keşfetmek oldu. Kendi kişiselleştirilmiş kahvemizi yaparak, buzdolabının içini ekran görüntüsünden inceleyerek ve yeni çamaşır makinelerini keşfetmek benim için çok eğlenceliydi, firmanın teknolojiyle ne kadar barışık olduğunu ve bunu ürünlerinde nasıl kullandığını görmemi sağladı. Katıldığım 3 toplantıda da gördüğüm en önemli nokta; müşteri memnuniyetini, tüketim talebi ve davranışı doğrultusunda dijital dönüşüm ile harmanlayarak iyi yönetim ile hep beraber aynı yere gitmekti. Oyunu değiştiren olmak istiyorsak süreç mükemmelliğine önem vererek müşteri deneyimi memnuniyetini arttırmamız gerekiyordu. Ve sadece kendimizi değil; doğayla birlikte çevreyi de düşünüp, ekolojik sürdürülebilirliği dünyamız için arttırmamız gerekiyor.
Eşleşme günü benim için inanılmaz yoğun ve keyifli geçti. CEO’nun aslında en önemli görevinin farklı hikayeleri birleştirmek ve hizaya çekmek olduğunu fark ettim. Tüketicinin deneyiminin kişiselleştirilmesinde, anlaşılabilirlik, ulaşılabilirlik ve en önemlisi sürdürülebilirlik hususunda büyük payı olduğunu ve dolayısıyla oyunda kalmak için yeni yeni formüller ürettiğini gördüm. İnsan ilişkilerinde becerinin Bir Gün CEO Programında da sürekli değinildiği üzere liderlerin başarısında kilit rol oynayan özelliklerin en başında geldiğini gördüm.
Yeni dönem Bir Gün CEO Programı başvurularında daha çok öğrencinin bu deneyimi yaşaması en büyük temennim. Zira deneyimlenerek öğrenilen hiçbir şey unutulmuyor ve atölye çalışmalarında öğrendiklerimiz pratik bir eğitim olduğu için hala aklıma kazanmış bir şekilde duruyor. Bir Gün CEO Programı, hem vizyonumu geliştirmeye hem de hiç bilmediğim alanlarda fikir sahibi olmama yardımcı oldu. Umarım ki geleceğe dair kafasında soru işareti olan birçok genç üniversite öğrencisi, bu programdan fayda sağlar ve programın ürettiği değer katlanarak artar.