E-kitap: Çevik Düzende Rollere Odaklanabilmek

8 Temmuz 2021, Perşembe

Bu yıl, organizasyonlar dijital bir dönüşüme ve hızla gelişen yeniliklere ayak uydurmaya çalışırken, birçok kavram daha çok ses getirmeye başladı. Kurum ve ekipler bazında çevik bir yaklaşımın önemi ve etkin bir ekip çalışması yürütebilmek için ekip içi rollerin yetkinlikleri gibi konular bu süreç içinde sık sık görüşülen konular arasında oldu. Böylece, organizasyonların sekteye uğramadan çalışmalarını yürütebilmeleri ve gelecek çalışmalarında yeniliklere duyarlı adımlar atabilmeleri için alabilecekleri önlemler de yılın anahtar başlıklarından biri haline geldi.

Çevik yaklaşımlar, bu tür sorunlara çözüm olarak organizasyonlar tarafından benimsenmeye devam ediyor. Bu yaklaşım; geleneksel iş yapış modellerini kırması, yaratıcı çözümlere teşvik etmesi ve artan iletişimle geribildirim kültürünü desteklemesi gibi etkileriyle işbirliği için doğrudan pozitif bir etki oluşturdu. İşbirliğinde pozitif dönüşüm yaşayan ekipler, organizasyonel boyutta da çevik değerleri ve işbirliğini birbirine paralel olarak devam ettirdi.

HBR Türkiye ve ACM olarak oluşturduğumuz bu e-kitapta, çevik ekiplerin iç dinamiklerini ele almanın sağlam bir içgörü sağlayacağını öngörerek harekete geçtik. Çevik yaklaşımı benimseyen organizasyonların bünyesinde yer alan scrum master, developer ve product owner gibi rollerin ekip çalışmasındaki katkılarına ve görev tanımlarına yer verdiğimiz bu sayıda, çevik ekiplerin hangi rolleri barındırdığına ve proje geliştirme ölçeğinde çalışanların deneyimlerine odaklanarak çevik dönüşümün hem bireysel, hem de kurumsal faydalarına dair bir kaynak oluşturmayı amaçladık. Bununla birlikte, çevik ekipler geliştirmek için yapıtaşlarından biri olan işbirliğine dair sırları ve farklı katmanları ele aldık.

Keyifli okumalar!

E-kitabı İndir

Paylaş:

Bu içeriği beğendiyseniz daha fazlası için ücretsiz üye olun!

SEÇENEKLERİ GÖRÜNTÜLE

Sınırsız Erişime Sahip Olmanın Tam Zamanı

HBR Türkiye içeriğine bir yıl boyunca tüm platformlardan erişin!
ABONELİĞİMİ BAŞLAT

Tüm Arşive Gözatın

Paylaş