SPONSORLU İÇERİK - AKSigorta

Değerli Olanı Korumak: Sürdürülebilir Etkiye Çok Boyutlu Bir Yaklaşım

24 Haziran 2024, Pazartesi

Sürdürülebilirlik konusu gündemin sıcak başlıklarından biri. Birçok kurum bu alanda söylemlerde ve taahhütlerde bulunuyor. Buna karşılık, söylemin eylemle uyumlu olduğu samimi yaklaşımlar nadiren gözlemlenebiliyor. Diğer yandan, sürdürülebilirlik denince ağırlıklı olarak çevresel konuların ele alındığını görüyoruz. Halbuki, kurumların her zaman gündeminde olması gereken insan faktörü bu kavramın en önemli bacaklarından.

Emre Başkan, Aksigorta İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sayın Burak Yüzgül ile “Değerli Olanı Korumak” bakış açısıyla hayata geçirdikleri çalışmalar üzerine sohbet etti. Aksigorta’nın, sigortacılık sektörünü çok iyi anlatan bu söylemi sadece faaliyet alanıyla eşleştirmemesi ve bu amacı sürdürülebilirlik bakış açısıyla da ilişkilendirmesi dikkat çekiciydi.

Sigortacılık gibi etki alanı geniş bir alanda faaliyet gösteren bir kurumun, Kapsam 1,2 ve 3 çerçevesinde aldığı aksiyonların yarattığı olumlu sonuçlar, iş dünyasının bu alanda atacağı adımların ne kadar önemli olduğunu somut şekilde görmemizi sağlıyor. Ayrıca Aksigorta’nın, “Çok Başkalar” olarak ele aldığı işveren markası yaklaşımının, çalışanlarının gelişimine, toplumsal cinsiyet eşitliğini güçlü şekilde ele alış biçimlerine ve hibrit çalışma modellerine yansımalarını görmek de ilham vericiydi.

Her şey bir yana, kurumun tüm bu başlıkları Sürdürülebilirlik Raporları’nda oldukça detaylı ve şeffaf metriklerle performanslarını paylaşması, kurumun değerli olanı koruma konusundaki samimiyetini ortaya koyar nitelikteydi.

Bugün, sektörden bağımsız olarak tüm şirketleri ilgilendiren sürdürülebilirlik konusunda iyi örnekler dinlemek isterseniz detaylar videomuzda…

Paylaş:

Bu içeriği beğendiyseniz daha fazlası için ücretsiz üye olun!

SEÇENEKLERİ GÖRÜNTÜLE

Sınırsız Erişime Sahip Olmanın Tam Zamanı

HBR Türkiye içeriğine bir yıl boyunca tüm platformlardan erişin!
ABONELİĞİMİ BAŞLAT

Tüm Arşive Gözatın

Paylaş