Soçi’de yakın zamanda altın madalya kazanan kısa mesafe sürat patencisi Rus Viktor Ahn’ın ulaştığı başarı, organizasyonlara bir ders niteliğinde olabilir. Biraz hikayeyi anlatayım. Ahn, ana vatanı Güney Kore için üç kere altın madalya kazandı. Fakat orada, spor görevlileriyle anlaşmazlığa düştükten sonra ülkesinden ayrılarak Rus vatandaşı oldu. Birleşik Devletler’de Ahn için büyük bir ilgi vardı. Ama o sonunda, en çok destek ve kaynak vadeden (ve sağlayan) Rusya’yı seçti. Buradan çıkarılacak ders şu: Organizasyonlar büyük yetenekleri bünyelerine alıp, öylece durup başarılı olmalarını bekleyemezler. En iyi performans gösterenlerin de eğitime ve koçluğa ihtiyacı var. Küresel yetenek savaşı tırmanmaya devam ettikçe, organizasyonlar da adım atmalı ve işe koyulmalı.
Boris Groysberg ve Robin Abrahams’ın “Buying Gold in the Olympics and in the Global War for Talent” adlı yazısından uyarlanmıştır.
Ayrıca Douglas A. Ready, Linda A. Hill ve Robert J. Thomas’ın “Oyun Değiştiren Bir Yetenek Stratejisi Oluşturmak” adlı makalesi de ilginizi çekebilir.