E-Kitap: Çeviklik Psikolojisi

30 Mart 2023, Perşembe

Giderek daha karmaşık ve dinamik bir ortamda faaliyet gösteren işletmeler için değişen koşullara uyum sağlama becerisi elbette başarı için çok önemlidir. Ancak, bu e-kitapta derlediğimiz makalelerde de okuyacağınız üzere, çeviklik yalnızca süreçler yoluyla elde edilemez; aynı zamanda ilgili kişilerin psikolojik güvenliğine de bağlıdır.

Psikolojik güvenlik kavramı son yıllarda büyük önem kazandı ve bunun haklı bir sebebi var. Bireyler olumsuz sonuçlardan korkmadan fikirlerini ifade etme, risk alma ve hata yapma konusunda kendilerini rahat hissettiklerinde, uzmanlıklarını paylaşma ve organizasyonun genel başarısına katkıda bulunma olasılıkları daha yüksektir.

HBR Türkiye ve ACM Agile iş birliğiyle hazırlanan bu e-kitapta, ekip dinamiklerini geliştirmeye yönelik dört somut adım da dahil olmak üzere işyerinde psikolojik güvenlik oluşturmaya ve geliştirmeye yönelik akılcı tavsiyeler bulacaksınız. Çevik dönüşümlerde başarılı bir şekilde yol almış uzmanların görüşleriyle, ölçüm ve verilerin organizasyonel çevikliği artırmadaki rolünü de keşfediyoruz.

Bu e-kitabın, organizasyonlarında çeviklik ve psikolojik güvenlik kültürü geliştirmeye çalışan liderler ve uygulayıcılar için değerli bir kaynak olacağına inanıyoruz. 

Keyifle okumanız dileğiyle...

 

E-kitabı İndir

 

 

Paylaş:

Bu içeriği beğendiyseniz daha fazlası için ücretsiz üye olun!

SEÇENEKLERİ GÖRÜNTÜLE

Sınırsız Erişime Sahip Olmanın Tam Zamanı

HBR Türkiye içeriğine bir yıl boyunca tüm platformlardan erişin!
ABONELİĞİMİ BAŞLAT

Tüm Arşive Gözatın

Paylaş